Welke affirmatie past bij jouw intentie?
‘Be Pure, Get Sen & Keep Your Balance!’ of ‘Relax Your Body, Calm Your Mind & Enjoy Life..’


Een eeltvorming/kloven is, naast een aantal andere voetproblemen, een van de meest voorkomende voetproblemen, die wij als (medisch) pedicure behandelen.

De verzorgingstips die hier vermeld worden zijn bedoelt voor thuis, om te kunnen inzetten. Heeft u vragen mail ons gerust: info@puuursen.nl


Voeten moeten veel verdragen bijvoorbeeld wanneer je een staand beroep hebt. De juiste schoenen zijn enorm van belang. Eelt ontstaat o.a. door druk, wrijving. Door eeltvorming kunnen er scheuren (kloven) ontstaan als u deze niet behandelt. U dient de huid zo vettig en flexibel mogelijk te houden door deze dagelijks in te smeren.

Behandeling

De eeltranden (indien aanwezig bij de kloven) wat minder scherp maken door het eelt te vijlen. Voorafgaand kunt u een voetenbad nemen om de huid alvast wat zachter te maken. Bij aanwezigheid van kloven de huid naar elkaar toe knijpen alvorens u gaat vijlen.

Pakking maken van bijvoorbeeld bepathenHFL roselan balm of mesitran. Inpakken met huishoudfolie en sokken erover aantrekken. Laat dit de gehele nacht intrekken. Herhaal dit totdat de huid zacht aanvoelt. Smeer het daarnaast 2x per dag in met HFL dermoleen crème.

Benodigdheden

Bepanthen, HFL roselan balm of mesitran, huishoudfolie, sokken, dermoleen crème, puimsteen of voetvijl.