Welke affirmatie past bij jouw intentie?
‘Be Pure, Get Sen & Keep Your Balance!’ of ‘Relax Your Body, Calm Your Mind & Enjoy Life..’


Ingroeiende nagels is, naast een aantal andere voetproblemen, een van de meest voorkomende voetproblemen, die wij als (medisch) pedicure behandelen.

De verzorgingstips die hier vermeld worden zijn bedoelt voor thuis om te kunnen inzetten tijdens de lockdown. Heeft u vragen mail ons gerust: info@puuursen.nl


Ingroeiende teennagels kunnen ontstaan door het verkeerd knippen van de nagel of door de vorm die de nagel heeft. Wanneer de oorzaak gelegen is in de vorm van de nagel is het raadzaam om met de pedicure te kijken wat hier het beste mee gedaan kan worden.


Behandeling

Reinig de te behandelen plek met wat betadine, alcohol of spoelen met water. Maak het niet te week.

U kunt met een stuk flosdraad onder de hoek van de nagel gaan, klein stukje naar beneden om de hoek van de nagel los te maken en weer terug omhoog. Vervolgens de nagel zo recht mogelijk afknippen. Knip de nagel niet rond, maar behoud de hoeken!

Daarna kunt u een gaasje of een stukje toiletpapier onder de hoek van de nagel leggen om deze drukvrij te houden. Zo bouwt u als het ware een brug om de nagel rechtdoor te laten groeien over de huid in plaats van in de huid.

Benodigdheden

Nagelschaar, flossdraad, gaasje, celstofdepper of stukje toiletpapier