Be Pure, Get Sen & Keep Your Balance!


Een likdoorn is, naast een aantal andere voetproblemen, een van de meest voorkomende voetproblemen, die wij als (medisch) pedicure behandelen.

De verzorgingstips die hier vermeld worden zijn bedoelt voor thuis, om te kunnen inzetten. Heeft u vragen mail ons gerust: info@puuursen.nl


Een likdoorn of eksteroog is een naar binnen gegroeide eeltpit. De eeltkern van een likdoorn kan druk uitoefenen op zenuwen of bot. Er zijn vele soorten verschillende likdoorns. Een likdoorn kan bovenop de voet, tussen de tenen en onderop de voet voorkomen. Likdoorns ontstaan o.a. door verkeerde schoenen, een verkeerde stand van de voeten of een combinatie van deze twee.

Behandeling

Het verwijderen van een likdoorn graag altijd overlaten aan een professional! U kunt tijdelijk het volgende doen:

  • u kunt een likdoorn of eeltplekken thuis behandelen met een puimsteen of salicylzuur (niet op gezonde huid).
  • De likdoorn of eelt 5 tot 10 minuten in warm water laten weken en vervolgens het gebied met een puimsteen vijlen of schrapen.
  • Het gebruik van vocht inbrengende crème op de voeten. Producten die salicylzuur, ureum of ammoniumlactaat bevatten, helpen de droge huid te verzachten om voor te bereiden op het vijlen.
  • Cirkelvormige bewegingen maken tijdens het vijlen helpt de dode huid te verwijderen.

Het gebruik van likdoorn pleisters raad ik niet aan. Dit maakt de huid tot ver om de likdoorn heen erg week en ‘kapot’. Het beste wat u voor nu kunt doen is ervoor zorgen dat de plek waar de likdoorn zit drukvrij word gelegd. Dit geeft directe verlichting. Hiervoor zijn diverse hulpmiddelen.

Waaronder een vilten ring. Wanneer u gebruik wilt maken van een viltring dan kunt u het beste eerst de huid afplakken met rudavlies sensitive, alvorens de vilten ring om de likdoorn heen te plakken. Direct op de huid kan de plaklaag van een vilten ring irritatie geven. Let goed op dikte en grote. Het dient wel comfortabel te zijn om op te lopen. Desnoods de ring dunner maken door een laag af te knippen of de randen iets schuin af te knippen. Dit geeft meer comfort.

Tip!

Er is ook wandelwol verkrijgbaar. Dit kunt u gebruiken op de pijnlijke plek en iets daarbuiten om zo het lopen weer beter vol te kunnen houden.

Benodigdheden

Vilten ring, rudavlies, wandelwol en evt. naadloze sokken.