LET OP! Vanaf September is de salon alleen open op woensdag & vrijdag van 9:00 – 18:00.

Welke affirmatie past bij jouw intentie?
‘Be Pure, Get Sen & Keep Your Balance!’ of ‘Relax Your Body, Calm Your Mind & Enjoy Life..’


Massagebehandeling | 30 – 60 minuten | € 39,50 – € 69,50

Dit is een intensieve massage waarbij spierknopen worden losgemaakt. Inzetbaar in combinatie met grepen uit de bindweefsel- en ontspanningsmassage. 


Nek- en schouderklachten zijn samen met (lage) rugklachten de meest voorkomende vorm van gewrichtsklachten. Het is vaak het gevolg van constant herhalen van korte bewegingen of een statische houding. Wat weer pijnlijke, stijve en overbelaste spieren veroorzaakt. Hoofdpijnklachten, die vaak het gevolg zijn van aanspanningen van de spieren, kunnen ook ontstaan uit dit gebied.

Deze klachten lijken meer bij vrouwen voor te komen en worden erger naarmate ze ouder worden. Er zijn speciale technieken voor het masseren van de (boven) rug, nek en schouder (schoudergordel), om hier extra aandacht aan te geven.

Een goede schoudermassage verlicht de pijn in de schouders, door de doorstroming van het bloed in de spieren te bevorderen. Uw spieren worden los gemasseerd en afvalstoffen worden door het actieve lymfesysteem afgevoerd. Het verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten. U zult uw schouders weer beter kunnen bewegen. Ook de hoofdpijnklachten kunnen met deze massage verholpen worden.

Door de speciale massage techniek wordt zelfs het bindweefsel losgemaakt, welke door overbelasting van de spieren en pezen gaan verkleven. Je lichaam voelt stijf en strak aan. Je hebt pijnlijke plekken, er ontstaan knopen (kleine zwellingen, ophoping van afvalstoffen) en je spieren doen pijn bij het bewegen.


“CANS is Complains of the Arm, Neck and/or Shoulder”

Tegenwoordig worden ook nek- en schouderklachten onder de noemer CANS geschaard. CANS betekent Complaints of Arm, Nek or Shoulder en is de nieuwe benaming van RSI. In het Nederlands wordt de term KANS gebruikt. Deze staat voor Klachten aan Arm, Nek of Schouder.

De verzamelnaam voor deze klachten is tegenwoordig CANS, wat een afkorting is van “Complains of the Arm, Neck and/or Shoulder”. Wat in het Nederlands klachten van de arm, nek en/of schouder betekent. Voorheen noemde men deze klachten RSI “Repetitieve Strain Injury”. Doordat er geen beschadiging aanwezig is en de klachten niet ontstaan door herhaalde belasting, maar door constante belasting, klopte deze term niet helemaal.

Door overbelasting van je lichaam als gevolg van het uitoefenen van je beroep of activiteiten kan je CANS klachten krijgen. Dit kan lijden tot vermoeidheid en pijn, na langdurig of stressvol werken. In een later stadium kan je bepaalde dag- / avonddelen of zelfs de gehele dag klachten hebben. Deze kunnen uitstralen naar je hoofd, armen, ellebogen, handen en vingers. Soms is er ook krachtverlies of heb je last van tintelingen in je hand of vingers.

Binnen CANS wordt er een onderverdeling gemaakt tussen specifieke en aspecifieke klachten. Ofwel klachten met een duidelijk herleidbare of een onduidelijke oorzaak. Aspecifieke klachten van de nek en schouder ontstaan net zoals andere RSI klachten vaak door steeds dezelfde bewegingen te maken, of juist lang dezelfde houding aan te nemen. Daardoor krijg je een verminderde doorbloeding van de spieren en pezen waardoor deze niet meer goed kunnen functioneren. Er kan daardoor plaatselijk schade ontstaan. Pijn, prikkeling en vermoeidheid zijn hiervan het gevolg.

De specialisatie nek schouder massage is er op gericht om de aspecifieke klachten aan te pakken.

Wil je een nek schouder massage die er op gericht is om (a)specifieke klachten aan te pakken ervaren? Dan is een massage bij rug/nek- en schouderklachten wellicht iets voor jou.


Wilt u meer informatie of een afspraak maken?
Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in via onze online agenda.
Contact opnemen Afspraak maken