Be Pure, Get Sen & Keep Your Balance!


Hier volgen een aantal tips, ter voorkoming van ingroeiende teennagels.

De verzorgingstips die hier vermeld worden zijn bedoelt voor thuis, om te kunnen inzetten. Heeft u vragen mail ons gerust: info@puuursen.nl


Knip regelmatig uw nagels. Het is belangrijk om uw teennagels kort te houden. Als ze te lang worden kunnen ze haakjes vormen en scherp worden. U kunt dit het beste doen na het douchen. Dan zijn de nagels zachter en makkelijker te knippen.

Hiervoor kunt u het beste een teennagelknipper gebruiken. Teennagelknippers zijn goedkoop, eenvoudig en overal verkrijgbaar. Ze zijn krachtig en hebben een rechte kniprand. Dit is om ervoor te zorgen dat je beter kan omgaan met dikkere nagels.

Nagelschaartjes worden minder vaak gebruikt dan nagelknippers. Een nagelschaartje is het meest geschikt voor het knippen van vingernagels. Zorg voor een eigen nagel-verzorgingsset. Neem aparte sets voor je vingernagels en je teennagels. Op deze manier voorkom je de overdracht van bacteriën tussen je voeten en je handen.

Behandeling

Was het gereedschap met een desinfecterend middel voor en na gebruik. Afwasmiddel of een antibacteriële zeep zijn voldoende. Denk goed na over de plek waar je je nagels knipt. Zet ook meteen iets klaar om je afgeknipte nagels in te doen. Teennagels zijn meestal dikker dan vingernagels, dus zorg ervoor dat je knipper niet te klein is. Knip niet te veel af en knip ze recht af.

Tip!

Wacht met je nagels vijlen tot ze helemaal droog zijn. Natte nagels vijlen resulteert in rafelige, ruwe nagels als ze droog zijn en kan ervoor zorgen dat je nagels splijten en breken.

Benodigdheden

Teennagel-verzorgingsset, teennagelknipper, handdoek (en evt. een vijl), bak om de nagels in op te vangen