Be Pure, Get Sen & Keep Your Balance!


Een schimmelnagel is, naast een aantal andere voetproblemen, een van de meest voorkomende voetproblemen, die wij als (medisch) pedicure behandelen.

De verzorgingstips die hier vermeld worden zijn bedoelt voor thuis, om te kunnen inzetten. Heeft u vragen mail ons gerust: info@puuursen.nl


Een schimmelnagel aan de teennagels komt vaak voor. Een schimmelnagel word ook wel een hypertrofische nagel genoemd. Dat houd in dat er sprake is van weefseltoename. De nagel verdikt en word hard. Een schimmelnagel brokkelt snel af en verkleurt (wit/geel/donkergeel). De nagel kan deels loslaten en de omgeving rond de nagel kan jeuk of pijn geven.

Een schimmelnagel wordt in de volksmond ook wel kalknagel genoemd. Het is echter niet hetzelfde.

Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Een kalknagel kan daarentegen ook andere oorzaken hebben; oorzaken die niets met schimmels te maken hebben.

Een kalknagel is een sterk verdikte nagel met een witte of geelachtige verkleuring. In de lengte kunnen strepen en ribbels voorkomen. De oorzaak is meestal een verminderde voedingstoestand van de nagels of medicijngebruik. Dit komt vooral voor bij ouderen en mensen met een verlaagde weerstand. Zij lopen een verhoogd risico.

Een schimmelinfectie is een nagel die geïnfecteerd is door een schimmel en heeft een doffe, brokkelige en soms verdikte nagelplaat (zoals uitgelegd in de eerste alinea).

Er zijn diverse behandelmogelijkheden voor kalk- en of schimmelnagels.

Wanneer u de pedicure bezoekt zal zij uw schimmelnagel(s) behandelen door deze dunner te frezen. Dit is van belang, omdat er achter de schimmelnagel een gezonde nagel groeit. De groei van de nagel zal vertragen als deze dik blijft en dat helpt niet in het genezingsproces.

Het dunner frezen van de nagels is ook bedoelt om druk- en pijnklachten te verminderen of te voorkomen. Laat dit regelmatig doen door een specialist (pedicure/medisch pedicure) om verdere problemen aan de voeten te voorkomen.

Ook kunnen eventuele anti-schimmel producten dan beter inwerken.

Behandeling

U kunt gebruik maken van de volgende behandelmethoden.

Het gebruik van een tinctuur in combinatie met Mesitran (honingzalf) of Dadi`Oil, medicatie via de huisarts of lasertherapie.

De tinctuur in combinatie met een ander product is een vriendelijke oplossing. De medicatie via de huisarts is zwaar en heeft een behoorlijke weerslag op lever en nieren. Lasertherapie geeft een slagingskans van 50% en is niet pijnvrij.

Het is vaak een lange zoektocht om te ontdekken wat voor iemand kan werken. Dat is per persoon verschillend.

Voorbeeld van een behandeling

U kunt uw voeten behandelen met Dadi’ Oil in combinatie HFL Solution spray.

Dadi’ Oil zorgt ervoor dat de tunnels in de nagel open blijven, waardoor de HFL Solution spray hier nog beter in kan komen. Zo bestrijdt de Solution Spray de mycose en de Dadi’ Oil maakt de nagel weer compact.

Extra detail! Als de nagelplaat en het huidweefsel er omheen vol zit met olie neemt de overlevingskans van schimmels en bacteriën ook af. Beide zijn namelijk opportunistische pathogenen. Men kan de Dadi’ Oil dus ook voor traumanagels gebruiken.

Het doel

Om flexibiliteit, taaiheid en glans aan de nagel te leveren en om vochtinbrengende voordelen te leveren aan de omliggende huid. Dadi’ Oil biedt snelle, niet-vettige, diepe penetratie en een schoon, licht aroma dat bestaat uit 21 essentiële oliën. De voordelen van Dadi ‘Oil:

 • Absorbeert snel, niet vettig en dringt diep door.
 • Verbetert de flexibiliteit en voorkomt nagelbroosheid.
 • 95% gecertificeerde biologische Dadi’ Oil.

Producten buiten het lichaam gebruiken voor een schimmelinfectie vergt een lange adem en veel geduld. Het is dan ook erg belangrijk om het consequent te gebruiken voor het beste resultaat.

Tips!

Wat kunt u doen om een schimmelinfectie te voorkomen of verdere verspreiding naar andere nagels te verminderen.

 • Houd uw voeten goed schoon en droog.
 • Was dagelijks uw voeten met lauwwarm water. Gebruik geen zeep!
 • Droog uw voeten na het wassen goed af met een schone handdoek, ook tussen de tenen.
 • Gebruik geen zeep. Dit droogt de huid uit. Zeep doodt wel bacteriën maar een deel blijft achter en zal zich weer snel vermenigvuldigen.
 • Draag schoenen van leer. Het dient te ‘ademen’.
 • Desinfecteer uw schoenen met een schimmelwerend middel.
 • Draag eventueel luchtige schoenen.
 • Wissel elke dag van schoenen (leer houdt vocht vast).
 • Behandel ook uw schoenen om verdere verspreiding te voorkomen.
 • Draag (katoenen) sokken die vocht opnemen.
 • Trek elke dag schone sokken aan en was ze op minimaal 60 graden.
 • Draag altijd slippers in openbare ruimtes zoals kleedkamers, douches, sauna’s en zwembaden.

Benodigdheden

HFL Slutionspray, Dadi’ Oil.