LET OP! Vanaf September is de salon alleen open op woensdag & vrijdag van 9:00 – 18:00.

Welke affirmatie past bij jouw intentie?
‘Be Pure, Get Sen & Keep Your Balance!’ of ‘Relax Your Body, Calm Your Mind & Enjoy Life..’


Massagebehandeling | 30 – 90 minuten | € 39,50 – € 99,50

De “Klassieke” Zweedse massage is een massage waarbij ontspannende en intensieve grepen elkaar afwisselen voor ontspanning en om spierknopen los te maken. 


De Zweedse massage, ook wel klassieke massage genoemd, is waarschijnlijk één van de meest gebruikte massagevormen. Kennis van de westerse gezondheidszorg en oosterse filosofie komen samen in de Zweedse “klassieke” massage. Lichamelijk en geestelijk welzijn vormen de kern van deze massagebehandeling.

De Zweedse “klassieke” massage vormt de basis van elke professionele masseur en kenmerkt zich door het gebruik van aantal verschillende, basis en aanvullende, technieken.

  • Bij intermitterend drukken word herhalend druk gegeven op het lichaam om een goede indruk van het onderliggende weefsel te krijgen. Het is een van de eerste technieken die word gebruikt bij aanvang van de massage. Het wordt toegepast ter gewenning, om vochtophopingen op te heffen, ter ontspanning en om de grote bloed- en lymfevaten tegen het onderliggende bot uit te drukken. Er worden diverse technieken toegepast. Zoals met beide handen een been (bijna) geheel omsluiten, waarbij met korte tussenpozen druk wordt uitgeoefend. Of wordt de spiermassa eerst door de vingers en duimen van de onderlaag geheven, waarna met de gehele hand een aanzwellende druk wordt gegeven.
  • Effleurage zijn lichte tot halfzware strijkbewegingen in de lengterichting van de spieren. Door gebruik te maken van diverse technieken kan de masseur de druk en de intensiteit aanpassen aan het te bereiken doel van de massage.
  • Pétrissage worden ook wel knedingen genoemd. Bij deze techniek wordt het onderhuidse weefsel met duim en vingers gekneed. Het stimuleert de doorbloeding & afvoer van afvalstoffen, het  gaat verklevingen tegen en maakt de spieren soepeler.
  • Frictioneren is een techniek waarbij dieper liggende weefsels worden behandelt. Hierbij worden krachtige bewegingen gemaakt met duimen, knokkels en vingertoppen. Op een klein gedeelte, waar de doorbloeding slechter is, wordt druk uitgeoefend. Door verkleving van bindweefsel en spieren kan dit gevoelig zijn.
  • Tapotage zijn ritmische kloppingen op de huid en spieren, waarbij de handen licht gehold zijn. Het stimuleert de doorbloeding en activeert de spieren.
  • Schuddingen (vibraties) zorgen ervoor dat spieren van elkaar los komen en worden gestimuleerd. Hierdoor worden zenuwprikkels beter doorgegeven, wat leidt tot vermindering van pijnprikkels.

De Zweedse “klassieke” massage is gericht op klachten en ontspanning. Door deze massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, je raakt ontspannen en je bewegingsvrijheid wordt vergroot.

Naast de behandeling van de oppervlakkige huid, worden ook de gewrichten gemasseerd. Er wordt gebruik gemaakt van langzame, strijkende bewegingen. Je kneedt en wrijft met de (bloed) stroming mee richting het hart. Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Doordat het zenuwstelsel kalmeert kan de massage je lichaam in een diepe ontspanning brengen. Het versterkt het immuunsysteem, vermindert pijn en het stimuleert het loslaten van gifstoffen (toxine), afkomstig van bacteriën in je lichaam.

Wil je een massage met een diepere werking voor spieren en gewrichten ervaren? Dan is een Zweedse “klassieke” massage wellicht iets voor jou.


Wilt u meer informatie of een afspraak maken?
Neem dan contact met ons op of plan direct een afspraak in via onze online agenda.
Contact opnemen Afspraak maken