Be Pure, Get Sen & Keep Your Balance!

Paraffineverslaving, wat is dat eigenlijk?


In veel cosmetica worden stoffen als paraffine en siliconen (minerale) oliën gebruikt.

De reguliere cosmetica gebruiken deze stoffen als ‘vetten’ in hun crèmes en omdat ze zeer goed zijn voor de houdbaarheid van het product. Een groot nadeel is dat deze voor de huid onnatuurlijke oliën en vetten de huid lui maakt en het laat stoppen met werken (uitvoeren van processen voor de huid). Hierdoor kunnen de poriën worden ontregeld en afgesloten. Deze vetten lossen natuurlijke huidvetten op en zorgen ervoor dat de huid geen nieuwe huidvetten aanmaakt.

Als je met dit soort ingrediënten stopt, gaat de huid droog en onprettig aanvoelen. Veel mensen grijpen dan al snel weer naar dezelfde vette paraffine producten… een paraffineverslaving is geboren.

De huid moet minstens een maand van deze (jarenlange) verslaving herstellen en wennen aan een goede, natuurlijke verzorging. Botanical Beauty producten bevatten uitsluitend plantaardige oliën die ook meteen doelgericht de werkzame stof bevatten en niet irriteren. De meeste oliën zijn ook van biologische teelt.

Wil je naar aanleiding van dit onderwerp meer weten en heb je nog vragen? Mail dan even naar info@puuursen.nl Ik leg het je graag verder uit!


Tot snel. Liefs Karin
Organic Beauty by Nature