Nu ook Schoonheidsbehandelingen bij ons in de salon! Meer informatie

Elke winter zie je door de kou je huid droger, ruwer en doffer worden. Om diverse redenen is het winterseizoen een aanslag op je huid. De kou (wind) onttrekt het vocht direct uit je huid. Door binnen de thermostaat flink omhoog te zetten word er nog meer vocht onttrokken uit de huid.

Het resultaat?

Een droge, doffe en gevoelige huid. Zonder vocht in de bovenste lagen kan je huid gevoeliger en reactiever reageren dan normaal.

Verder zorgt de droge omgeving voor ruwe/droge handen en gesprongen lippen.

Help je huid een handje tijdens deze periode. Hier volgen een aantal Tips:

  1. Stop met het nemen van (te) warme baden en douches.
    • Baden en douches nemen warmen je heerlijk op en maken je rozig tijdens de koude winterdagen, maar ze drogen je huid helaas alleen maar uit. Probeer eens een ijskoude douche. Daarna voel je je pas echt rozig. Bovendien heb je het minder koud daarna én krijgt je huid een positieve boost.
  2. Bestrijd de symptomen van binnenuit.
    • Voedsel dat rijk is aan gezonde vetten kan een verschil maken in vochtniveaus van de huid. Voeg vetrijke voedingsmiddelen toe als avocado, saffloerolie, noten en vette vis.
  3. Gebruik in huis een luchtbevochtiger. Het extra vocht zal helpen de geïrriteerde huid te kalmeren.
  4. Probeer de hydraterende skin care routine van Éminence Organics.

Om een winterhuid aan te pakken heeft Éminence Organics een routine ontwikkeld voor alle huidtypen, om de stralende glow terug te laten keren. Doorloop de volgende stappen voor een optimale verzorging!

Reinigen

Kies voor een hydraterende op crème gebaseerde cleanser zoals de revitaliserende Firm Skin Acai Cleanser. Droge huidtypen profiteren van deze cleanser. Tip: De vettere huidtypen kunnen deze afwisselen met een op gel gebaseerde cleanser, zoals de Citrus exfoliating wash.

Exfoliëren

Op een zachte manier scrubben is de beste manier om een doffe huid te doen herleven. Met inachtneming dat ijskoude temperaturen de huid gevoeliger kunnen maken. De Calm Skin Chamomile Exfoliating Peel is hiervoor geschikt.

Toner

Een effectieve manier om je huid in de wintermaanden te hydrateren is het gebruik van een toner. De Stone Crop Hydrating Mist, met haar unieke eigenschappen van de Stone Crop plant, maakt de huid glad en hydrateert. Of vermeng het met je minerale make-up voor een instant glow.

Treat

Maskers en gezichtsoliën zijn dé manier om een intense dosis voedingsstoffen en vocht aan de huid af te geven. Bijvoorbeeld het Balancing Duo Masque brengt balans in de huid, door de charcoal (houtskool) voor de vettere zones en pompelmoes geeft een krachtige dosis vocht aan de drogere delen van het gezicht.

Hydrateer

En blijf de huid hydrateren. Hoewel de zon in de koudere maanden minder sterk is, kan er nog steeds zonneschade optreden. Breng dagelijks een SPF-Moisturizer aan, zoals de Tropical Vanilla Day Cream. In de nacht is de Firm Skin Acai Moisturizer de perfecte (anti-aging) hydratatie.

Heb je vragen? Mail dan even naar info@puuursen.nl Wij leggen het je graag uit!

Tot snel. Liefs Karin
Clean Beauty by Nature